IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

> UWAGA!

Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.

Closed TopicStart new topic
> Co to za skrypt PHP ?, Skrypt PHP - Baza danych
Bertex
post 06.1.2010 - 15:36
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 7 047

Witam !
Zauważyłem ostatnio stronę sfpd.pl, z tego co wiem, to na tej stronie przechowywane są dane jakiś osób z gry ... Okej, ale to nie o to chodzi, chodzi mi o podanie nazwy skryptu o jaki oparto tą bazę, bądź modyfikacje gotową ? Podejrzewam że to modyfikacja Wordpress, więc napisałem to tu. Być może to pomyłka, jednak wtedy wybrałem zły dział, więc za to przepraszam.
Go to the top of the page

+Quote Post
amistad18
post 06.1.2010 - 16:30
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Bez zalogowania się niewiele widać - dlaczego uważasz że to jest modyfikacja WP?

+Quote Post
Bertex
post 06.1.2010 - 16:38
Post #3

Grupa: Bloger

Nr: 7 047

Widzialem kiedys cos bardszo podobnego.

Postaram Ci sie wyjasnic to co na takowej stronie[widzialem inna, jednak tamta nie istnieje, a mialem konto]

Były 2 Access Right: Admin, User
Rolą admina było zakładanie kont[Właśnie nie wiem czy z gotowego panelu, czy ręcznie], mógł moderować wpisy.
User mógł z pól ustalonych uzupełnić dane np: Janek Kowalsky, 1890 kupił 3 gitary, a Heniek z 1891 kupił 5 plecaków, były 2 wpisy, i każdy user z aktywnym kontem mógł zobaczyć sobie takie wpisy, i jeśli 1 z warunków np: Heniek zgubił 5 plecaków, mógł zedytować to na to że wtedy Heniek posiada 0.

Czyli to był skrypt przechowywania Danych w użyciu bazy danych MySQL, posiadający funkcję definiowania pól jak np: w forum BBCode's.

Skojarzyło mi się to z Wordpressem właśnie. Czy poprostu jest to jakiś autorski skrypt ? Bo jak tak, to niestety będzie trzeba zrobić ... A taki ze mnie "leniwiec" smile.gif

Ten post edytował Bertex 06.1.2010 - 16:39

+Quote Post
andhy
post 06.1.2010 - 18:10
Post #4

aktywność:

Grupa: Redaktor Naczelny

Nr: 425

Przepraszam autora, ale nie każdemu psu wołają 'Burek'.

--------------------
Pozdrawiam
Artur M.

moje blogi: THX 1138 | diariusz.net

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 21 05 12 - 10:25