( Zaloguj | Zarejestruj )
Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.
![]() ![]() |
15.5.2010 - 19:30
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 295 Nr: 7 102 |
Witajcie,
miałbym do was pytanie z czystej ciekawości. Jestem pewien, że każdy z was korzysta z co najmniej jednej wtyczki do WP. Możliwe, że ktoś posiada coś na prawdę przydatnego i ciekawego. Chciałbym od was dowiedzieć czy nie znacie jakiś wtyczek, które mogą urozmaicić bloga lub pomóc w jego obsłudze, czy pokazać jakieś ciekawe informacje na jego temat? Z góry dziękuje za odpowiedz. Może ja napiszę z czego przydatnego korzystam: -Akismet -LinkWithin -WP-DBManager -WP-Memory-Usage reszta wtyczek to ankiety itp. -------------------- |
|
|
|
15.5.2010 - 20:16
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Wtyczki się raczej dobiera pod daną stronę, ale kilka takich uniwersalnych z których zdarza się częściej korzystać:
- WP-PageNavi - WP Security Scan - Login LockDown - WordPress Database Backup - WassUp - All in One SEO Pack - Google XML Sitemaps |
|
|
|
15.5.2010 - 20:24
|
|
Korzystałem kiedyś z WassUp'a. Strasznie bazę zapycha. W przeciągu tygodnia baza urosła o 100MB
-------------------- |
|
|
|
15.5.2010 - 21:30
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
WassUp jest fajny, ale raczej dla mniejszych stron i blogów, bo faktycznie, zbiera sporo informacji, przez co zapycha bazę ... tylko co Ty za strony prowadzisz? Ja na jednej miałem ustawione automatyczne czyszczenie danych starszych niż 7dni, ale tabela WassUp'a dochodziła w porywach do 30Mb, a odwiedzin było średnio 70-100k dziennie.
Ten post edytował amistad18 15.5.2010 - 21:31 |
|
|
|
16.5.2010 - 11:40
|
|
Link masz w stopce. Ja miałem ustawione chyba miesięczne statystyki.
-------------------- |
|
|
|
28.7.2010 - 12:32
|
|
|
aktywność: Grupa: Bloger Postów: 13 Nr: 7 422 |
Ja jeszcze dorzucę z ciekawostek pluginowych
wordpress.com stats wordpress popular posts sexybookmarks wp fb like -------------------- |
|
|
|
05.4.2011 - 00:04
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 56 Nr: 9 534 |
Wyświetlająca cytaty, powitania lub powiedzenia czy co tam jeszcze chcecie, np.seo teksty z frazami tudzież marketingowe. Zależy od specyfiki bloga
http://wordpress.org/extend/plugins/quotes-collection/ http://wordpress.org/extend/plugins/xhanch-my-quote/ Treść wyświetlana jest cyklicznie w sidebarze |
|
|
|
07.4.2011 - 14:51
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 8 542 |
Wtyczki się raczej dobiera pod daną stronę, ale kilka takich uniwersalnych. Mój zestawik obowiązkowy to: Recent post - można zastąpić funkcjami WP, ale się tak przyzwyczaiłem Get Radnom post Yet Another Related Posts - co do niej mam wątpliwości, bo coś tam miesza w bazie Simply Recent Comments All in one Seopack WP-PageNavi WP-Sticki Google XML Sitemaps Broken Link Checker - odpalany raz na pół roku Excerpts Deluxe Akismet plus dodatkowe zestawy dobrane po konkretną stronę -------------------- Jeśli ktoś potrzebuje ozdoby ślubne to wykonujemy ręcznie różne ozdoby ślubne na torty i ciasta. Ogólnie niektóre nasze ozdoby ślubne są też sprowadzane -> można je obejrzeć tu: ozdoby ślubne. Polecam również mój poradnik jak dobierać ozdoby ślubne |
|
|
|
27.4.2011 - 22:22
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 78 Nr: 9 106 |
Dorzucę się również
- Contact Form 7 + Really Simple CAPTCHA - Subscribe To Comments - WordPress Database Backup - Wordpress-Facebook-Like - FeedBurner FeedSmith -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 8 02 12 - 22:01 |