Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
To nie jest dział do dyskusij o problemach związanych z wyglądaem, wyświetlaniem się lub nie pewnych elementów itp. do tego służy dział "wygląd".
Tu poruszamy tylko kwestie konfiguracji i ustawień.
![]() ![]() |
06.5.2007 - 09:01
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 1 Nr: 2 505 |
Witam,
Dla niektórych pewnie trywialny problem ale nie wiem co zrobić w przypadku, gdy wykonałem instalacje według zaleceń, a po zalogowaniu nie mogę dodać nowych stron, kategorii ani ich usunąć. Mogę natomiast edytować już istniejące. Bardzo proszę o pomoc p.s na forum nie znalazłem odpowiedzi na ten problem. |
|
|
|
28.5.2007 - 20:40
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 2 583 |
Podbiję temat ponieważ wydaj mi się, że mam podobny problem.
Po konfiguracji wszystko ładnie chodzi ale nie mogę dodać kategorii. WP 2.2, bez dodatkowych wtyczek, hosting na 8p.pl Otrzymuję komunikat: You don't have permission to access /wp-admin/index-extra.php on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Plik znajduje się na serwerze i prawa dostępu ustawione są jak innych plików. Czy znajdzie się ktoś kto rozwikła zagadkę? |
|
|
|
29.5.2007 - 00:49
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
poziomy uprwnień lub instrukcje bezpieczeństwa dla serwera wykluczają np dostęp do plików index-coś tam.php Gorzej jeśli serwer jest posadzony. Inna sprawa, że jeśli instalowałeś wp ze skryptu to rzeczywiście możesz nie mieć uprawnień do edycji plików.
Przykład na home.pl plik skórki musi mieć chmod = 666 aby był edytowany przez panel admina -------------------- |
|
|
|
29.5.2007 - 17:38
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 2 583 |
WP postawiony na hostingu 8p.pl
Chmod jest ustawiony na 644 Jak to cholerstwo zmienić na 666? Wiem że to lamerskie pytanie ale jestem zielony w temacie. |
|
|
|
29.5.2007 - 18:43
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
np Total Commander - zakładka plik - atrybuty
-------------------- |
|
|
|
02.11.2007 - 21:46
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 1 Nr: 690 |
Witam, przepraszam, że odkopuje ale tutaj zaprowadziła mnie wyszukiwarka
KOD Forbidden You don't have permission to access /wp-admin/admin-ajax.php on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Próbowałem różnych kombinacji z CHMOD'ami ale bez skutku... Jakieś pomysły? Dzięki za pomoc Wersja 2.3.1 Już sobie poradziłem, nowy plik .htaccess w /wp-admin/ a w nim: KOD <Files index-extra.php> SecFilterInheritance Off </Files> <Files admin-ajax.php> SecFilterInheritance Off </Files> i śmiga Ten post edytował spider89 03.11.2007 - 07:45 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22 11 08 - 04:22 |