IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Bot "przesyłający" wpisy do forum SMF
OldShaterhan
post 19.6.2010 - 13:59
Post #1

aktywność:
*

Grupa: +Bloger

Nr: 8 463

Potrzebuję zrobić bota, który tworzyłby tematy(w określonym dziale) po powstaniu wpisu na blogu, jak to zrobić. Brałby temat z tematu wpisu, i kawałek treści.
Go to the top of the page

+Quote Post
roco
post 25.7.2010 - 20:08
Post #2

aktywność:

Grupa: Bloger

Nr: 8 616

elo smile.gif

Są wtyczki do WP. Jeśli masz SMF 2.0 RC3 to właśnie zabawiam się wtyczką WPSMF, której zadaniem jest wyeksportowanie wszystkich postów z WP z okreslonej kategorii lub wszystkich, do określonej kategorii na SMF, gdzie tworzą się nowe topiki z nazwą taka jak na WP. Można ustawić w WP w opcjach wtyczki, żeby automatycznie po napisaniu nowego posta na WP, został on eksportowany do SMF.

Zadziała to bez problemu kiedy w domenie masz tak:

Twój blog jest tu:

..twojadomena.pl/blog

a twoje forum masz na adresie:

..twojadomena.pl/forum

Chodzi o linki wewnętrzne servera.

Tu masz link do wtyczki: http://wordpress.org/extend/plugins/wpsmf/

Tylko ja mam problem z tą wtyczką, ponieważ nie eksportuje mi komentarzy, tylko wyświetla błąd. A mam około 300 komentarzy i one są na pewno.
Pokazuje jakby w ogóle ich nie było.. Ale mam zamiar napisać tutaj pytanie o pomoc, więc to inny temat.
Chodzi o to, że to zarąbista zabawka i w parę minut eksportowałem > 700 postów z WP do SMF, wow..

Autor wtyczki wyeksportował 15000 komentarzy i 4171 wpisów (postów) z WP do SMF! Tu sa screeny: http://wordpress.org/extend/plugins/wpsmf/screenshots/

Są i inne podobne wtyczki, działające również na smf 1.1.11
To nie jest żaden most pomiędzy smf i wp, tylko wtyczka eksportu postów i koment i myślę, że tego dokładnie szukasz..
Nie ma opcji żeby np. dało tylko kawałek posta.. leci po całości..

Pozdrawiam smile.gif
roco

PS. Na pewno można "dłubnąć" we wtyczce, żeby eksportował tylko "zajawkę"..

Ten post edytował roco 25.7.2010 - 20:11
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 9 02 12 - 12:01
WebFan | Wszystko co chcesz wiedzieć o e-commerce