WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> Błędy w Firefox 3.x, nie czyta z css
wojtaszek21
post 30.11.2008 - 14:32
Post #1

aktywność:
**

Grupa: +Bloger

Nr: 4 230

Witam.
Problem pojawił się wraz z wyjściem Firefoxa 3.x.
Proszę wejść na www.benya.pl i zobaczyć jak powinna wyglądać strona pod Internet Explorerem a jak wygląda pod Firefoxem 3.x.
Na firefoxie 2 nie było tego problemu. Wszystko działało jak trzeba.

Dokładnie chodzi o to, że element w lewym górnym rogu jakim są linki do mediów to odrębny Sidebar. Ma on swój styl w Cssie tak jak kolejny sidebar który jest linkami pod nim.
Nie wiem czemu ale w Firefoxie 3.x na sidebar odpowiedzialny za linki na samej górze po lewej na reaguje kompletnie STYL CSS. Przez co wszystko niżej jest przesunięte do góry.

Styl dla tego Sidebara wygląda jak poniżej:

#linkimedia {
float: left;
margin: 3px 0px 0px 25px;
width: 510px;
height: 34px;
overflow: hidden;
}

pod spodem jest kolejny:

#linkistrona {
float: left;
margin: 196px 0px 0px 25px;
width: 575px;
height: 35px;
color: #ffffff;
overflow: hidden;
}

Na ten niżej Firefox reaguje prawidłowo i wszystkie współrzędne wyświetlają się poprawnie i na IE a na FF. W pierwszym u góry kompletnie FF nie widzi stylu CSS. Jest przyklejony do samego brzegu tak jak by nie miał podczepionego stylu. Jakakolwiek zmiana w CSSie jest widoczna tylko w przeglądarce IE. W FF nie ma reakcji. Dodam, że w FF 2 wyświetlało się to poprawnie i nie mam pojęcia gdzie tkwi problem. Sprawdzałem już wszystkie możliwe pliki i nazwy, czy wszystko się zgadza ale gdyby byłoby coś źle to IE także by tego nie czytał.
Go to the top of the page

+Quote Post
marcinpl87
post 02.12.2008 - 12:42
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 655

u mnie w ff3 strona wygląda nawet lepiej bo terminarz ma margines a w IE7 terminarz nie ma lewego marginesu i 'leży' na kontenerze z treścią.
może zrób screeny i zaznacz co jest nie tak?

--------------------
masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7 01 09 - 17:52
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów