Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
11.1.2008 - 16:26
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 11 Nr: 3 555 |
Opis błędu:
Powstała rzecz dla mnie mocno niezrozumiała. Nie grzebałem w plikach instalacyjnych, ba - nie robiłem kompletnie nic (!). Obudziłem się dziś rano, by zobaczyć, że linki w moim blogu (http://pisze.eu/) jak gdyby przestały istnieć. Na głównej stronie wyskakuje błąd: Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rusino1/public_html/maestro/wp-includes/classes.php on line 92 Pojawia się także podobny błąd w przypadku pluggable.php line 391. Nie jestem zbytnim ekspertem w tych sprawach, ale zastanawiałem się, czy to nie jest coś z plikiem .htaccess - jednak ten jaki był wcześniej, taki jest nadal. Do panelu administratora również nie mogę się zalogować, bo link zwyczajnie nie odpowiada. A chciałbym sprawdzić, czy to nie jest przypadkiem coś z permalinkami... Domyślacie się może w czym problem? Jak to ugryźć? |
|
|
|
12.1.2008 - 00:08
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
generalnie link już działa. chyba admin serwera zamieszał. spytaj czy czegoś ostatnio nie zmieniali. Lub podmień plik .htaccess na pusty i zobacz co będzie się działo.
-------------------- |
|
|
|
12.1.2008 - 11:02
|
|
|
Sęk w tym, że działa tylko główna strona. Reszta - łącznie z panelem admina - już nie (pojawia się zrobiona przeze mnie strona Erroru 404). Nad nagłówkiem strony głównej na czarnym tle jest napis z informacją o błędzie (wystarczy zaznaczyć go myszką, a będzie widoczny).
Przy podmienieniu .htaccessa na pusty błąd jest nadal, po kliknięciu w jakikolwiek link wewnątrz strony, mamy: "Not Found The requested URL /o-autorze/ was not found on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request." Nadal pojęcia nie mam o co chodzi... Ten post edytował Kasia79 14.1.2008 - 12:43
Powód edycji: nie cytujemy całego posta!
|
|
|
|
12.1.2008 - 11:32
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 62 Nr: 3 457 |
Próbowałeś zmienić chmod .htaccess na 777?
-------------------- A osioł(ek) również daje radę!
|
|
|
|
12.1.2008 - 12:14
|
|
|
Próbowałeś zmienić chmod .htaccess na 777? Owszem, zgodnie z Twoimi wskazówkami zrobiłem to przed chwilą - niestety nadal to samo. Nadal nie mogę zrozumieć dlaczego nie da się zalogować do panelu admina. Wp-login niby działa, ale wp-admin wyświetla już "internal server error" - a w logach błędów powtarza się formułka z błędem w classess i pluggable. Ten post edytował elmaestro 12.1.2008 - 13:08 |
|
|
|
12.1.2008 - 21:04
|
|
Miałem podobny problem, aczkolwiek objawy były trochę inne. Po zainstalowaniu jakiegoś nowego theme pojawiał się dziwny błąd, najprawdopodobniej też związany z plikiem pluggable.php i o ile dobrze pamiętam to związane było z jakimś skryptem w theme zapisanym w functions.php w katalogu theme. Uważam, że należałoby najpierw prześledzić pliki theme i wykluczyć winę po ich stronie.
Nie próbowałem nigdy takiej możliwości, ale spróbuj zamienić pliki theme na jakieś inny podstawowy theme w katalogu. Najpierw zrób ich kopie, usuń wszystko i zamień na jakiś inny, sprawdzony i nieskomplikowany theme. Jak rozumiem nie masz dostępu do panelu administracyjnego bloga, więc to tymczasowe rozwiązanie. Ewentualnie napisz, można spróbować jeszcze innego rozwiązania jeśli to okaże się niewłaściwe. -------------------- A osioł(ek) również daje radę!
|
|
|
|
13.1.2008 - 19:36
|
|
|
Niestety... Nawet na deflautowym szablonie pokazuje się ten sam błąd - można toto zobaczyć obecnie http://pisze.eu
Ten post edytował Kasia79 14.1.2008 - 12:44
Powód edycji: nie cytujemy całego wpisu!
|
|
|
|
14.1.2008 - 12:49
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 868 Nr: 2 641 |
Hmm.. w tej chwili link do logowania odpowiada. Skorzystaj więc z *okazji* i zaloguj się.
A spróbuj z innej beczki: ustaw permalinks na default i sprawdź czy coś to da. Kasia PS. I nie cytuj w całosci wpisów!!! -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
14.1.2008 - 14:16
|
|
|
Niestety - link logowania działa, ale panel admina już nie, jak wspominałem wcześniej. Zwyczajnie nie przenosi mnie, a odpowiada "brak strony". Czy istnieje inny sposób zmiany permalinków (nie poprzez panel, a w kodzie?).
Jeśli chodzi o cytowanie wpisów - przepraszam. Przyznaję, nie doczytałem regulaminu - mój błąd. |
|
|
|
14.1.2008 - 16:03
|
|
Pokaż jak wygląda Twój plik .htaccess, zanim zamieniłeś go na pusty - otwórz go za pomocą np. notatnika i wklej jego kod na forum.
|
|
|
|
14.1.2008 - 16:09
|
|
|
Niestety najprawdopodobniej wygląda dobrze
KOD <IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> Ten post edytował elmaestro 14.1.2008 - 16:09 |
|
|
|
18.1.2008 - 18:40
|
|
|
Przepraszam, że podbijam w taki sposób, ale nadal nie potrafię sobie poradzić z tym problemem. Piter, wspominałeś o drugim rozwiązaniu - mógłbyś rozwinąć myśl?
Niby rozwiązanie jest napisane tutaj: http://wordpress.org/support/topic/142261 - ale ja nadal nie mogę dostać się do swojego panelu administracyjnego, żeby ewentualnie przestawić permalinki na domyślne. Wyskakuje błąd: KOD Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error. More information about this error may be available in the server error log. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Apache/2.2.6 (Unix) mod_ssl/2.2.6 OpenSSL/0.9.8b mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635 mod_perl/2.0.3 Perl/v5.8.8 Server at karolrusin.pl Port 80 Ten post edytował elmaestro 18.1.2008 - 20:57 |
|
|
|
19.1.2008 - 13:25
|
|
Proponuję usunąć wszystkie pliki wordpressa, a później je wysłać ponownie przez FTP. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie zmieniałeś żadnych plików, ale może administrator przenosił jakieś Twoje pliki, zmieniał konfigurację serwera i coś mogło się posypać. Być może zmieniał wersję bazy danych, może jakieś wpisy się posypały, ciężko powiedzieć. Spróbuj zrobić to co napisałem w pierwszym zdaniu i zdaj relację.
|
|
|
|
19.1.2008 - 14:34
|
|
|
Niestety, nadal to samo. Napisałem maila do administratorów serwera, bo chyba niezbyt normalne jest to, że przy próbie wejścia do panelu administracyjnego wyskakuje "internal server error". Gdyby udało mi się chociaż do niego dostać, spróbowałbym metody opisanej w linku, który wkleiłem powyżej. Bo podobno wystarczy po prostu "zrestartować" permalinki.
Już pytałem, ale zapytam raz jeszcze - czy da się zmienić ustawienia permalinków nie z poziomu panelu, a z poziomu samego kodu? W którym z plików mogłoby się to znajdować? |
|
|
|
19.1.2008 - 16:45
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 868 Nr: 2 641 |
Funkcje zmiany struktury permalinks są zakodowane w pliku wp-includes/rewrite.php ale nie wiem, czy uda Ci się ustawić defaultowe linki wprowadzając zmiany do tego pliku.
Wiem, że proponowano zastąpienie pliku .htaccess pustym i nie podziałało. A próbowałeś w ogóle usunąć .htaccess? Kasia PS. Dostałeś jakąkolwiek odpowiedź od admina serwera? -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22 11 08 - 13:40 |