Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
18.2.2008 - 21:31
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 3 607 |
Witam,
stworzyłem sobie bloga na wordpressie, skonfigurowałem go dokładnie tak jak chciałem i teraz chciałbym go powielić kilka, kilkanaście razy. Najchętniej zrobiłbym to na jednej bazie, więc napisałem skrypt do klonowania bazy danych wordpressa (która zawiera całą konfiguracje mojego bloga). wygląda to tak że: działam w pełni na wildcardzie (domena.pl/blogi/2 -> 2.domena.pl) Baza pierwszego bloga (który jest ok) posiada prefix 1_ Skrypt kopiuje baze zmieniając prefixy z 1_ na 2_, 3_, 4_ itd oraz, zmienia wszędzie w tabelach link do domeny (z 1.domena.pl na 2.domena.pl, 3.domena.pl itp) zgodnie z prefixem tabeli. Problem jest taki, że pomimo iż wszędzie w tabeli zmieniłem adres bloga, że w configu zmieniłem prefix tabeli na 2_ to wchodząc na 2.domena.pl/wp-admin/ po zalogowaniu sie widze: http://www.2.domena.pl/wp-admin/profile.php KOD Nie masz wystarczających uprawnień do wejścia na tę stronę. nie ma to związku z cookies bo wchodze z roznych przegladarek ma ktoś pomysł ze speców co to może być bo siedze nad tym juz kilka godzin i nic Z góry dziekuje Edit: dodam jeszcze, że wordpress w cookies trzyma mnie jako zalogowanego, ale skubaniec nie chce mnie wpuscic do PA. dziwacznie to wygląda. Ten post edytował zgred 18.2.2008 - 21:36 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22 11 08 - 08:53 |