IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

> UWAGA!

Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.

Closed TopicStart new topic
> Błąd biblioteki, brak możliwości wgrania plików na serwer
milman
post 23.3.2010 - 12:06
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 7 795

Witam,
mam problem z wgraniem jakiegokolwiek obrazka do biblioteki plików. Mam taki błąd:
Plik wysłany na serwer nie może być przeniesiony do /virtual/m/i/milman.ugu.pl/wp-content/uploads/2010/03.
Na folder uploads nadane są chmody 755 oraz777.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
milman
post 25.3.2010 - 21:58
Post #2

Mogę liczyć na pomoc?

--------------------

+Quote Post
andhy
post 25.3.2010 - 22:45
Post #3

aktywność:

Grupa: Redaktor Naczelny

Nr: 425

[usunięte] Chmody to jedno. Chowny to drugie. Rekursywność uprawnień do trzecie. Nikt z nas wróżką nie jest więc możemy doradzić Ci jedynie bezsensowną rekursję z prawami 777 (w dół od uploads).

Riff: bracie, spokojnie, nie każdy musi być ekspertem smile.gif

--------------------
Pozdrawiam
Artur M.

moje blogi: THX 1138 | diariusz.net

+Quote Post
milman
post 30.3.2010 - 18:56
Post #4

Jako redaktor naczelny(patrzę na twoją grupę) nie powinieneś pisać w ten sposób do osób zaczynających z Wordpressem. Napisałem, że mam problem, opisałem go, to co zrobiłem zostało opisane, żeby wykluczyć pewne możliwości, albo wychwycić błędy, a ty mnie od razu wieszasz. ... No może nie od razu, bo musiałem napisać drugi raz. Z przyrostem ego nie znajdziesz kolegów, a jeżeli znalazłeś to gratuluję gromadki. Trafiłeś do swoich.

Teraz kończąc offtop wręcz żądam pomocy, bo nie bez powodu określacie siebie "Polskim supportem Wordpressa".

Pozdrawiam.

--------------------

+Quote Post
Riff
post 30.3.2010 - 19:02
Post #5

Wu-Pe-Chi Master

Grupa: Redakcja

Nr: 3 158

1. Sarkazmem nic się nie zdziała.
2. Żądać każdy może, ale nam za support nie płacą, więc nie mamy obowiązku odpowiadać.

A teraz powiedz, czy na 'uploads' i podfoldery jest nadany 777, czy nie? Bo teoretycznie to właśnie 777 powinno być na wszystko. No i powiedz, gdzie masz serwer.

--------------------

+Quote Post
milman
post 30.3.2010 - 19:20
Post #6

1. To samo możesz powiedzieć koledze.
2. Wiele rzeczy robi się dla przyjemności. Ja dla przykładu pomagam na innej stronie jeżeli ktoś ma problem z komputerem, a nie dostaję za to tygodniówki.

Na uploads jest nadany chmod 777 iu 755. Na podfoldery nie nadawałem, ponieważ wydaje mi się, że jeżeli nadaję na jeden folder chmod to we wszystkich podfolderach jest tak samo. Czy nie?

Pozdrawiam.

edycja:// blog mam na ugu.pl, ponieważ nie stać mnie na nic innego.

Ten post edytował milman 30.3.2010 - 19:20

--------------------

+Quote Post
Riff
post 30.3.2010 - 19:41
Post #7

Wu-Pe-Chi Master

Nr: 3 158

A spróbuj nadać też na podfoldery ręcznie, bo może serwer sam nie nadaje automatycznie 777 dla podfolderów. Daj znać, czy coś się zmieniło.

--------------------

+Quote Post
amistad18
post 30.3.2010 - 19:46
Post #8

aktywność:

Nr: 5 919

2. Riff chciał Ci raczej zwrócić uwagę na to, że nie możesz żądać czegoś, za co nie płacisz. To jest nieoficjalny support, w zasadzie tylko kilka osób tutaj pomaga z dobrej woli, i za darmo. Od Ciebie także nikt raczej nie wymaga abyś pomagał innym na jakimś forum hardwarowym.

wp-content/uploads/2010/03 - czy jak wejdziesz przez FTP, to w katalogu ulopads/2010/, masz katalogi poszczególnych miesięcy ( tych w których próbowałes wysyłać zdjęcia ), jeśli tak, to jakie chmod'y ma katalog 03?

Co masz dokładnie wpisane/zaznaczone, w Ustawienia > Rozmaite ? ... coś tam kiedyś zmieniałeś, czy są to opcje 'defaultowe'?

WP instalowany ręcznie, z oryginalnej instalki WP, czy też przez jakiegoś serwerowego badziewnego instalatora w 3 krokach?

+Quote Post
milman
post 31.3.2010 - 10:18
Post #9

Dodałem chmod 777 na wszystkie podfoldery i już działa. Dzięki.

andhy, nie było trudno smile.gif

--------------------

+Quote Post
andhy
post 31.3.2010 - 13:01
Post #10

aktywność:

Grupa: Redaktor Naczelny

Nr: 425

Innymi słowy zrealizowałeś to co napisałem Ci w odpowiedzi na Twoją prośbę o pomoc. Osobiście uważam, że chmod 777 rekursywnie świadczy o ... tym, że nie każdy jest ekspertem. Ponadto taki konkretnie chmod może być, jak palenie, przyczyną wielu nieprzyjemnych chorób - zasadniczo ideałem jest nadanie uprawnień użytkownikom (zasadniczo: użytkownikowi serwera WWW), także rekursywnie, chown'em aby miał prawo pisać po katalogu chmod nie jest wtedy istotny.

--------------------
Pozdrawiam
Artur M.

moje blogi: THX 1138 | diariusz.net

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 8 02 12 - 22:14
WebFan | Wszystko co chcesz wiedzieć o e-commerce