Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
20.11.2007 - 22:05
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 14 Nr: 3 321 |
Witam,
Mam dwa pytania: 1. Utworzyłem sobie dodatkową stronę, na której nie chcę mieć komentarzy. W panelu admina wyłączyłem komentarze, lecz na dole strony nadal mam wpis bez komentarza. Jak można usunąć ten wpis na stronach, gdzie nie ma opcji dodania przez użytkownika komentarza? 2. W utworzonym testowym komentarzu, w jego tytule jest admin said, chciałbym aby było tylko słowo admin. Jaki plik wyedytować? |
|
|
|
21.11.2007 - 21:16
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 879 Nr: 2 641 |
Obydwie sprawy są do 'załatwienia' w plikach skórki, która używasz. (info na przyszlosc - pytajac o dwie rozne sprawy, zakladaj dwa tematy).
1. Nie mozna tego napisu usunąc tylko na jednej stronie. Wszystkie strony (te statyczne, nie z postami) korzystają z tego samego pliku page.php. Tam musisz usunąć/wykomentowac < ? php comments_template(); ? > Jeśli chcesz usunąć ten napis tylko z jednej konkretnej strony musisz utworzyc dla niej osobny page template. 2. To mozesz zmienic w pliku comments.php [uwaga! obie nazwy plikow i fragment kodu, ktory podałam są standardowe; w niektorych skórkach mogą wygladać inaczej] Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7 01 09 - 20:03 |