Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
14.11.2007 - 22:15
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 109 Nr: 2 060 |
Tutaj rozpoczęły się problemy, więc i tutaj wypadało by je rozwiązać!
KOD <?php $useragent = $_SERVER ? $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] : $HTTP_SERVER_VARS['HTTP_USER_AGENT']; $ua = strtolower($useragent); $ua_browser = 'unknown'; // Browser detection: if (strpos($ua, 'msie') !== false) { if (intval(substr($ua, strpos($ua, 'msie')+5)) < 6) $ua_browser = 'MSIE5-'; else if (intval(substr($ua, strpos($ua, 'msie')+5)) > 6) $ua_browser = 'MSIE7'; else $ua_browser = 'MSIE'; } echo '<p><b>Browser:</b> ' . htmlspecialchars($ua_browser) . '</p>' . "\r\n"; ?> Znalazłem sobie takie cudo! Dzięki temu prostemu skrypcikowi mogę sprawdzić za pomocą jakiej przeglądarki ktoś włazi na moją stronkę. Na moje potrzeby wywaliłem wszystko poza rozpoznawaniem IE. No właśnie, jak założyć tutaj warunki if i else żeby osiągnąć taki efekt: -wchodzi ktoś na stronkę 1. Jest to szczęśliwy posiadacz FF, Opery, AOL, Camino, Mozilli czy innej fajnej przeglądarki więc wyświetla mu się moja cudowna i pachnąca świeżością a do tego orzeźwiająca designem stronka. 2. Jest to kolejny poplecznik firmy z Redmont chcącej zawładnąć światem używający IE więc zamiast mej cudnej strony wyświetla mu się gustowny komunikat: "Idź, zmień przeglądarkę, i nie grzesz więcej!" Kombinowałem z zamykaniem znaczników tak jak to mam miejsce w WP ale coś mi nie idzie. Ktoś pomoże? Pomysł mój uważam za ciekawy i jeśli znajdzie się ktoś chętny to można zrobić z tego wtyczkę -------------------- |
|
|
|
15.11.2007 - 23:59
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 472 Nr: 1 |
KOD <!--[if IE]>
kod tylko dla IE <![endif]--> -------------------- |
|
|
|
16.11.2007 - 20:10
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 109 Nr: 2 060 |
Dzięki, działa
Jesteś wielki! -------------------- |
|
|
|
17.11.2007 - 17:29
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 472 Nr: 1 |
Bo umiem użyć googli?
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7 01 09 - 17:51 |