( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
25.2.2010 - 13:04
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 1 Nr: 7 897 |
Hej,
Witam, bo to mój pierwszy post na forum. Od razu zaznaczę, że jestem zupełnym laikiem w kwestiach Wordpressa i BBpressa ale mam problem, dla którego szukam rozwiązania. Dla mojego stowarzyszenia przygotowaliśmy nową stronę w Wordpressie i nowe forum w BBpressie - przygotowywała to dziewczyna, z którą mamy teraz ograniczony kontakt stąd sami szukamy rozwiązania. W kwestii forum powstał nam następujący problem: Na forum mamy wydzielone dwa działy - jeden otwarty dla wszystkich użytkowników strony, drugi zamknięty tylko i wyłącznie dla wydzielonej grupy (członkowie stowarzyszenia). Chodzi o to, żeby nikt z zewnątrz nie mógł czytać naszych tematów wewnętrznych. Uprawnienia do forum zamkniętego nadawane są przez admina. W tej chwili ustawienia forum są takie, że użytkownik mający dostęp do forum zamkniętego jednocześnie otrzymuje prawa moderatora. Nie chcemy takiej opcji - moderatorem powinien być tylko admin. Niestety nie potrafimy dojść do tego jak to ustawić, żeby rozdzielić role użytkowników forum zamkniętego i moderatora. Czy ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, M. |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 9 02 12 - 04:48 |