Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
16.2.2008 - 13:19
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 3 745 |
Witam, co zrobić aby dodać poniżej newsa jego autora, ponieważ mam tylko:
edytuj : edytuj Komentarze : 1 komentarz » Kategorie : x nic więcej, a w innych motywach grafczinych jest autor. używam stylu 'freshy' |
|
|
|
16.2.2008 - 14:53
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 14 Nr: 3 597 |
Musisz z edytować plik index.php, albo ten który konkretnie odpowiada za newsy, wystarczy, że dodasz
CYTAT <?php the_author() ?> A będzie wyświetlać się autor. |
|
|
|
16.2.2008 - 16:20
|
|
|
raczej w index.php nie, bo wygląda tak:
KOD <?php /* Short and sweet */ define('WP_USE_THEMES', true); require('./wp-blog-header.php'); ?> to w jakim pliku i w jakiej lini ? |
|
|
|
16.2.2008 - 16:26
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 879 Nr: 2 641 |
W pliku index.php, ale nie głównym tylko tym w folderze ze skórką, której używasz
Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
16.2.2008 - 23:21
|
|
|
super! wielkie dzięki, poradziłem sobie
|
|
|
|
28.3.2008 - 15:06
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 42 Nr: 3 955 |
powiedzcie jeszcze w którym miejscu należy wkleić:
KOD <?php the_author() ?> PS skórka ta sama. Dzięki! |
|
|
|
29.3.2008 - 17:41
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 18 Nr: 3 131 |
Najprościej: W tym miejscu w którym chcesz aby nazwa autora się pojawiła. zobacz jakie komendy wyświetlają tytuł wpisu, kategorie i komentarze i będziesz mniej więcej wiedział gdzie wstawić autora.
-------------------- ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje WordPress blogaski: sobek.pl - język angielski TopBlogger.pl - o blogowaniu i rozwoju bloga |
|
|
|
31.3.2008 - 16:18
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 42 Nr: 3 955 |
nie znając php nic mi to nie mówi. tym bardziej, że w index.php mam kod sugerujący to o czym piszesz
KOD <p class="postinfo"> Autor: <?php the_author_posts_link(); ?>. Data: <?php the_time('j M Y') ?>. Kategorie: <?php the_category(', ') ?> | <?php comments_popup_link('Komentarze (0)', 'Komentarze (1)', 'Komentarze (%)'); ?><?php edit_post_link('Edytuj', ' | ', ''); ?></p> a mimo to autor nie jest widoczny na stronie.Ale nic to, nastąpiła zmiana szablonu i sprawa sama się rozwiązała PS sugerując się tutejszymi wpisami z dużą dawką cierpliwości pokombinowałam i już wszystko wiem Ten post edytował Natalia 01.4.2008 - 20:45 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7 01 09 - 18:24 |