IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Automatyczna aktualizacja i inne problemy
holas
post 11.4.2009 - 15:05
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 5 986

Witam,
zainstalowalem sobie wordpress-2.7-pl-xxl.zip na serwerze od domenomania.pl i cos nie do konca dziala jak powinno.

Otoz
1) Automatyczna aktualiacja pisze "Używasz najnowszej wersji WordPress. Nie trzeba dokonywać aktualizacji." jednak wiem, ze jest nowsza wersja i jak stawialem go pare godzin wczesniej na serwerku u siebie na kompie to pojawilo sie info o nowszej wersji i dzialalo bez problemu

2) Nie wyswietla sie informacja o aktualizacjach pluginow. Jak mialem nagrane u siebie takie info bylo i dzialalo bez problemu.

3) Jak wejde w Wtyczki / Dodaj Nowa i klikne np Polecane to dostaje komunikat, ze Podczas zapytania API wystąpił nieoczekiwany błąd HTTP.

4) Blog Tworcow Wordpress i Inne wiadomosci Wordpress w panelu glownym sa puste (mimo iz link do ktorego sie odnosza dziala bez problemu ale to akutat srednio mnie obchodzi)

Domyslame sie, ze jest to wina ustawien serwerka ale moze ktos wie cos wiecej (jakich ustawien, czego brakuje etc) to moglbym powalczyc z tym.
Problem praw dostepu to raczej nie jest gdyz ustawilem do kazdego pliku i katalogu Wordpressa prawa 777.

Prosze o pomoc bo walcze z tym juz caly dzien i za nic nie wiem gdzie to ugryzc :/

Ten post edytował holas 11.4.2009 - 18:26
Go to the top of the page

+Quote Post
andhy
post 11.4.2009 - 16:09
Post #2

aktywność:

Grupa: Redaktor Naczelny

Nr: 425

Pobierz wersję przygotowaną przez WP ze strony:

http://pl.wordpress.org/

- i zacznij od niej.

--------------------
Pozdrawiam
Artur M.

moje blogi: THX 1138 | diariusz.net

+Quote Post
holas
post 11.4.2009 - 18:29
Post #3

Grupa: Bloger

Nr: 5 986

No dobra podmienilem pliki i nie widze zadnej roznicy

pkt 2, 3, 4 dalej tak samo, a 1 sila rzeczy nie pokaze info o aktualizacji chociaz na serwie domowym pisal, ze jest wersja 2.7.1 i moge ja nagrac jeszcze raz, a tu pisze ze "Zainstalowana jest najnowsza wersja WordPressa. Aktualizacja nie jest wymagana."

jakies pomysly dlaczego sa takie roznice i pkt 2, 3, 4 nie dzialaja??

edit:

jak cos to adres to http://holas.pl

Ten post edytował holas 11.4.2009 - 18:29

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 24 05 12 - 09:33