WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> problemy na serwerze nazwa.pl
aki
post 21.6.2008 - 20:41
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 4 259

Witam serdecznie,

Piszę pieszy post, ale miałem okazję już przeczytać kilkanaście waszych merytorycznych podpowiedzi więc mam nadzieję, że mój problem też uda się rozwiązać.

Poniżej opisałem co się dzieje. Proszę o sugestie jak mogę naprawić ten błąd.

WP zainstalował się, strona działa. Nie mogę zalogować się do panelu administracyjnego.

Serwer Activ, nazwa.pl

Instaluje właśnie wersję WordPress 2.5.1
Wykonałem poprawnie cała instrukcję:

Instalacja: Sławna instalacja w 5 minut
1. Rozpakuj spakowany folder do pustego katalogu.
2. Otwórz wp-config-sample.php edytorem tekstu takim jak WordPad (albo podobnym) i wypełnij szczegóły połączenia z Twoją bazą danych.
3. Zapisz plik jako wp-config.php
4. Prześlij plik na serwer.
5. Otwórz {/wp-admin/install.php} w twojej przeglądarce. Powinno to skonfigurować tabele potrzebne dla Twojego bloga. Jeśli wystąpi błąd, sprawdź ponownie plik wp-config.php i spróbuj raz jeszcze. Jeżeli to nie pomoże, zajrzyj na {oficjalne forum wsparcia technicznego} lub jego {polski odpowiednik}.

i tu się pojawia pewien problem po wybraniu adres wp-admin/install.php nad całą stroną pojawia się komunikat:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../wp-config.php:1) in .../wp-admin/install.php on line 17

KROK DALEJ: Ale nadal mogę mogę uzupełnić tytuł i e-mail, robię to i w kolejnym oknie gdzie automat generuje hasło pojawia się ten sam komunikat

KROK DALEJ: Pojawia się okno do logowania i wyskakują 2 błędy: Loguję się mimo to

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../wp-config.php:1) in .../wp-login.php on line 202

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../wp-config.php:1) in .../wp-login.php on line 214

KROK DALEJ: Loguję się i pojawiają się 4 błędy i nic więcej:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../wp-config.php:1) in .../wp-login.php on line 202

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../wp-config.php:1) in .../wp-login.php on line 214

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../wp-config.php:1) in .../wp-includes/pluggable.php on line 557

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../wp-config.php:1) in .../wp-includes/pluggable.php on line 694
Go to the top of the page

+Quote Post
west28
post 22.6.2008 - 09:45
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 309

a czy instalujesz orginalną paczkę z wordpress.org ??? już się nie raz zdarzało, że polskie modyfikacje są przekombiowane i wywalają błędy smile.gif

--------------------

+Quote Post
aki
post 22.6.2008 - 18:56
Post #3

aktywność:
*

instalowałem wszystkie 3 paczki z http://www.wordpress.org.pl

+Quote Post
marcinpl87
post 23.6.2008 - 09:23
Post #4

aktywność:

Nr: 2 655

widać że jest problem z plikiem wp-config.php
musiałeś go edytować żeby zdefiniować bazę itp, więc może wtedy dopisałeś jakąś wolną linijkę gdzieś albo spację albo jakiś znak przypadkowo w niepowołanym miejscu?
Chodzi o to że z tego pliku coś jest wysyłane do przeglądarki i inne skrypty (które są później wykonywane) nie mogą już nic zrobić z nagłówkami bo zostały one wysłane właśnie przez ten wp-config.php
Czasami zdarza się że jeśli plik jest zakodowany w utf8 a otworzysz go w jakimś dziwnym edytorze który nie obsługuje tego kodowania (a jest tak niestety z większością edytorów dontgetit.gif ) to na początku pliku doklejane są jakieś krzaki i przez to skrypt się kopie.
Polecam Ci zajrzeć jeszcze raz do pliku wp-config.php i sprawdzić czy nie ma tam czegoś dziwnego dopisanego smile.gif
pozdrawiam

--------------------
masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/

+Quote Post
ossy
post 24.6.2008 - 11:30
Post #5

aktywność:
*

Nr: 4 268

U mnie jest to samo, jak opisałam w innym poście. Też 3 różne progamy ściagałam (oryginalne!) z tego samego miejsca co aki i mam identyczny problem. A z plikiem wp-config.php jest wszystko w jak najlepszym porządku (edytowany w notatniku - zapisany w kodowaniu utf-8)... Ale mimo tego... problem nadal istnieje. Może to z nazwą.pl jest coś nie tak... Oto moj kod z wp-config.php. Może ktoś zgadnie co z nim nie tak?
KOD
<?php
// ** ustawienia MySQL ** //
define('DB_NAME', 'thinkersteam_1');    // nazwa bazy danych
define('DB_USER', 'thinkersteam_1');     // nazwa użytkownika MySQL
define('DB_PASSWORD', 'mojehaslo'); // ...i haslo
define('DB_HOST', 'sql.thinkersteam.nazwa.pl:3306');    // host, na którym jest zainstalowana baza danych, na 99% nie musisz tego zmieniać
define('DB_CHARSET', 'utf8');
define('DB_COLLATE', '');

// Zmień SECRET_KEY na jakieś niepowtarzalne hasło. Nie musisz go później pamiętasz,
// więc może być ono długie i skomplikowane. Możesz zajrzeć na http://api.wordpress.org/secret-key/1.0/
// aby wygenerowano Ci hasło, albo po prostu wymyśl sobie swoje.
define('SECRET_KEY', 'put your unique phrase here'); //  Zmień to na niepowtarzalne hasło.

// Możesz mieć kilka instalacji w jednej bazie danych, jeśli w każdej instalacji podasz inny prefix
$table_prefix  = 'wp_';   // Only numbers, letters, and underscores please!

// Twój WordPress jest standartowo nastawiony na język polski!
define ('WPLANG', 'pl_PL');

/* To już wszystko. Zacznij blogować! */

define('ABSPATH', dirname(__FILE__).'/');
require_once(ABSPATH.'wp-settings.php');
?>

Natomiast w linii 17 install.php mam
KOD
header( 'Content-Type: text/html; charset=utf-8' );

Ciekawe jest to, że wordpress w niespolszczonej wersji instaluje się bez żadnych problemów. Ale wolałabym mieć naszą polską wersję...
Ktoś coś jeszcze podpowie?
pozdrawiam
ossy

Ten post edytował ossy 24.6.2008 - 11:37

+Quote Post
marcinpl87
post 24.6.2008 - 11:51
Post #6

aktywność:

w tej linijce:
define('SECRET_KEY', 'put your unique phrase here'); // Zmień to na niepowtarzalne hasło.

zamień to na ciąg jakiś krzaków, np:

define('SECRET_KEY', 'fgdrehdHGFhsreshssjtjrHST');

--------------------
masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/

+Quote Post
ossy
post 24.6.2008 - 11:56
Post #7

aktywność:
*

Wrzuciłam tam hasło zgodnie z sugestią, ale problem jak istniał tak istnieje;-(

+Quote Post
marcinpl87
post 24.6.2008 - 12:04
Post #8

aktywność:

wywal wszystko z tamtego pliku i wklej to:
CODE
<?php
define('DB_NAME', 'thinkersteam_1');
define('DB_USER', 'thinkersteam_1');
define('DB_PASSWORD', 'mojehaslo');
define('DB_HOST', 'sql.thinkersteam.nazwa.pl:3306');
define('SECRET_KEY', 'GFhsreshGFhsresh');
$table_prefix = 'wp_';
?>
nic nie zmieniaj (tylko hasło oczywiście krzywy.gif ) i po zapisaniu pliku napisz czy coś się zmieniło

--------------------

+Quote Post
ossy
post 24.6.2008 - 12:20
Post #9

aktywność:
*

Kurcze! Dzieki wielkie;-) Zadziałało... Jesteś wielki. Nie wpadłabym, by te śmieci pozostałe powyrzucać.

+Quote Post
aki
post 24.6.2008 - 22:03
Post #10

aktywność:
*

CYTAT(ossy @ 24.6.2008 - 13:20) *
Kurcze! Dzieki wielkie;-) Zadziałało... Jesteś wielki. Nie wpadłabym, by te śmieci pozostałe powyrzucać.

Super smile.gif cieszę się, że Ci się udało... ja mam dalej ten sam problem po edycji pliku.
A reinstalowałeś system czy tylko wprowadzenie tych zmian przyniosło efekt.

Czy mógłby mi ktoś podesłać na maila ten felerny plik install.php bo w edytorze otwiera mi się za każdym razem bez zawijania na wiersze... i to może przez to jest ten problem. / z góry dziękuję ***@aureliuszgorski.com

pozdrawiam,
Aki
Powód edycji: nie podajemy adresów e-mail w postach

+Quote Post
marcinpl87
post 25.6.2008 - 12:37
Post #11

aktywność:

pewnie otwierasz w notatniku i dlatego nie ma zawijania wierszy. spróbuj zainstalować sobie jEdit. Ten edytor obsługuje poprawnie pliki w formacie utf8 więc po wyedytowaniu nim powinno być wszystko ok.
Jak chcesz to daj tu w poście źródło swojego pliku config.php

--------------------

+Quote Post
aki
post 27.6.2008 - 23:57
Post #12

aktywność:
*

Ten blog to wyzwanie na serwerze nazwa.pl.
Ściągnąłem podstawowego wordpressa.org i edytowałem przez notepad++
Dalej te same błędy wyskakują.

O błęd. smile.gif lol.gif

+Quote Post
Artur81
post 29.6.2008 - 11:30
Post #13

aktywność:
*

Nr: 4 294

CYTAT(aki @ 28.6.2008 - 00:57) *

Specjalnie się zarejestrowałem aby odpisać na ten wątek biggrin.gif
Zainstalowanie bloga nie jest problemem.
Jeśli kodowanie pliku masz UTF-8 podejrzewam że dodany masz na początku pliku tzw. BOM.
Zdaża się że nie widać tego na stronie.
Korzystając np z wersji testowej programu Adobe Dreamveawer, przechodzisz w podgląd strony, dalej prawym i wybierasz Page Properties - Title Encoding i odptaszkowujesz "include Unicode Signature (BOM)".
Zapisujesz wrzucasz na serwer i na 99% problem zniknie.

+Quote Post
marqsz
post 12.8.2008 - 20:23
Post #14

aktywność:
*

Nr: 4 493

CYTAT(Artur81 @ 29.6.2008 - 12:30) *
CYTAT(aki @ 28.6.2008 - 00:57) *

Specjalnie się zarejestrowałem aby odpisać na ten wątek biggrin.gif
Zainstalowanie bloga nie jest problemem.
Jeśli kodowanie pliku masz UTF-8 podejrzewam że dodany masz na początku pliku tzw. BOM.
Zdaża się że nie widać tego na stronie.
Korzystając np z wersji testowej programu Adobe Dreamveawer, przechodzisz w podgląd strony, dalej prawym i wybierasz Page Properties - Title Encoding i odptaszkowujesz "include Unicode Signature (BOM)".
Zapisujesz wrzucasz na serwer i na 99% problem zniknie.

Witam! zrobilem dokladnie tak jak polecacie, tzn. sciagnalem wordpress z angielskiej strony, wypelnilem plik wp-config.php tak jak wydaje mi się powinno być dobrze:

<?php
define('DB_NAME', 'rentierzy');
define('DB_USER', 'rentierzy');
define('DB_PASSWORD', 'mojehaslo');
define('DB_HOST', 'sql.rentierzy.nazwa.pl:3305');
define('SECRET_KEY', 'KeszkeRebeszke');
$table_prefix = 'wp_';
?>

wszedłem na strone http://www.rentierzy.nazwa.pl/wp-admin/instal.php
zarejestrowalem się, zapisałem haslo itd., a po próbie zalogowania się na admina wyskoczyło:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/rentierzy/ftp/wp-config.php:1) in /home/rentierzy/ftp/wp-login.php on line 260

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/rentierzy/ftp/wp-config.php:1) in /home/rentierzy/ftp/wp-login.php on line 272

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/rentierzy/ftp/wp-config.php:1) in /home/rentierzy/ftp/wp-includes/pluggable.php on line 595

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/rentierzy/ftp/wp-config.php:1) in /home/rentierzy/ftp/wp-includes/pluggable.php on line 596

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/rentierzy/ftp/wp-config.php:1) in /home/rentierzy/ftp/wp-includes/pluggable.php on line 597

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/rentierzy/ftp/wp-config.php:1) in /home/rentierzy/ftp/wp-includes/pluggable.php on line 770

a w przy próbie wejscia na strone www.rentierzy.com pokazuje się

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/rentierzy/ftp/wp-config.php:1) in /home/rentierzy/ftp/wp-includes/pluggable.php on line 770

czy ktoś wie o co chodzi? Przeczytalem wszystko na tym forum, na stronie wordpress.org, na youtube i cos jeszcze z google.
Pomocy wink.gif
jedyne czego jeszcze nie zrobilem to "odptaszkowanie" "include Unicode Signature (BOM)" w Adobe Dreamweaver

EDIT:
O godzinie 24:00 odpalilem Adobe Dreamweaver odznaczylem BOM i wszystko prądzi.
POZDROWIENIA!

Ten post edytował marqsz 12.8.2008 - 23:26

+Quote Post
morph
post 25.8.2008 - 13:53
Post #15

aktywność:
*

Nr: 2 468

Mialem te same problemy, ale dzieki Waszym radom, wszystkie udalo sie rozwiazac.

Dzieki i pozdrawiam

--------------------
Pozdrawiam i zapraszam:

Ebooki, eksiążki, audiobooki - Poszerzaj swoje horyzonty!

E-prasa, ebooki, e-podręczniki - Kupuj prasę bez wychodzenia z domu

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 6 01 09 - 22:17
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów