Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
21.6.2008 - 20:41
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 4 259 |
Witam serdecznie,
Piszę pieszy post, ale miałem okazję już przeczytać kilkanaście waszych merytorycznych podpowiedzi więc mam nadzieję, że mój problem też uda się rozwiązać. Poniżej opisałem co się dzieje. Proszę o sugestie jak mogę naprawić ten błąd. WP zainstalował się, strona działa. Nie mogę zalogować się do panelu administracyjnego. Serwer Activ, nazwa.pl Instaluje właśnie wersję WordPress 2.5.1 Wykonałem poprawnie cała instrukcję: Instalacja: Sławna instalacja w 5 minut 1. Rozpakuj spakowany folder do pustego katalogu. 2. Otwórz wp-config-sample.php edytorem tekstu takim jak WordPad (albo podobnym) i wypełnij szczegóły połączenia z Twoją bazą danych. 3. Zapisz plik jako wp-config.php 4. Prześlij plik na serwer. 5. Otwórz {/wp-admin/install.php} w twojej przeglądarce. Powinno to skonfigurować tabele potrzebne dla Twojego bloga. Jeśli wystąpi błąd, sprawdź ponownie plik wp-config.php i spróbuj raz jeszcze. Jeżeli to nie pomoże, zajrzyj na {oficjalne forum wsparcia technicznego} lub jego {polski odpowiednik}. i tu się pojawia pewien problem po wybraniu adres wp-admin/install.php nad całą stroną pojawia się komunikat: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../wp-config.php:1) in .../wp-admin/install.php on line 17 KROK DALEJ: Ale nadal mogę mogę uzupełnić tytuł i e-mail, robię to i w kolejnym oknie gdzie automat generuje hasło pojawia się ten sam komunikat KROK DALEJ: Pojawia się okno do logowania i wyskakują 2 błędy: Loguję się mimo to Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../wp-config.php:1) in .../wp-login.php on line 202 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../wp-config.php:1) in .../wp-login.php on line 214 KROK DALEJ: Loguję się i pojawiają się 4 błędy i nic więcej: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../wp-config.php:1) in .../wp-login.php on line 202 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../wp-config.php:1) in .../wp-login.php on line 214 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../wp-config.php:1) in .../wp-includes/pluggable.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at .../wp-config.php:1) in .../wp-includes/pluggable.php on line 694 |
|
|
|
22.6.2008 - 09:45
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
a czy instalujesz orginalną paczkę z wordpress.org ??? już się nie raz zdarzało, że polskie modyfikacje są przekombiowane i wywalają błędy
-------------------- |
|
|
|
22.6.2008 - 18:56
|
|
|
instalowałem wszystkie 3 paczki z http://www.wordpress.org.pl
|
|
|
|
23.6.2008 - 09:23
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 394 Nr: 2 655 |
widać że jest problem z plikiem wp-config.php
musiałeś go edytować żeby zdefiniować bazę itp, więc może wtedy dopisałeś jakąś wolną linijkę gdzieś albo spację albo jakiś znak przypadkowo w niepowołanym miejscu? Chodzi o to że z tego pliku coś jest wysyłane do przeglądarki i inne skrypty (które są później wykonywane) nie mogą już nic zrobić z nagłówkami bo zostały one wysłane właśnie przez ten wp-config.php Czasami zdarza się że jeśli plik jest zakodowany w utf8 a otworzysz go w jakimś dziwnym edytorze który nie obsługuje tego kodowania (a jest tak niestety z większością edytorów Polecam Ci zajrzeć jeszcze raz do pliku wp-config.php i sprawdzić czy nie ma tam czegoś dziwnego dopisanego pozdrawiam -------------------- masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
|
|
|
|
24.6.2008 - 11:30
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 5 Nr: 4 268 |
U mnie jest to samo, jak opisałam w innym poście. Też 3 różne progamy ściagałam (oryginalne!) z tego samego miejsca co aki i mam identyczny problem. A z plikiem wp-config.php jest wszystko w jak najlepszym porządku (edytowany w notatniku - zapisany w kodowaniu utf-8)... Ale mimo tego... problem nadal istnieje. Może to z nazwą.pl jest coś nie tak... Oto moj kod z wp-config.php. Może ktoś zgadnie co z nim nie tak?
KOD <?php // ** ustawienia MySQL ** // define('DB_NAME', 'thinkersteam_1'); // nazwa bazy danych define('DB_USER', 'thinkersteam_1'); // nazwa użytkownika MySQL define('DB_PASSWORD', 'mojehaslo'); // ...i haslo define('DB_HOST', 'sql.thinkersteam.nazwa.pl:3306'); // host, na którym jest zainstalowana baza danych, na 99% nie musisz tego zmieniać define('DB_CHARSET', 'utf8'); define('DB_COLLATE', ''); // Zmień SECRET_KEY na jakieś niepowtarzalne hasło. Nie musisz go później pamiętasz, // więc może być ono długie i skomplikowane. Możesz zajrzeć na http://api.wordpress.org/secret-key/1.0/ // aby wygenerowano Ci hasło, albo po prostu wymyśl sobie swoje. define('SECRET_KEY', 'put your unique phrase here'); // Zmień to na niepowtarzalne hasło. // Możesz mieć kilka instalacji w jednej bazie danych, jeśli w każdej instalacji podasz inny prefix $table_prefix = 'wp_'; // Only numbers, letters, and underscores please! // Twój WordPress jest standartowo nastawiony na język polski! define ('WPLANG', 'pl_PL'); /* To już wszystko. Zacznij blogować! */ define('ABSPATH', dirname(__FILE__).'/'); require_once(ABSPATH.'wp-settings.php'); ?> Natomiast w linii 17 install.php mam KOD header( 'Content-Type: text/html; charset=utf-8' ); Ciekawe jest to, że wordpress w niespolszczonej wersji instaluje się bez żadnych problemów. Ale wolałabym mieć naszą polską wersję... Ktoś coś jeszcze podpowie? pozdrawiam ossy Ten post edytował ossy 24.6.2008 - 11:37 |
|
|
|
24.6.2008 - 11:51
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 394 Nr: 2 655 |
w tej linijce:
define('SECRET_KEY', 'put your unique phrase here'); // Zmień to na niepowtarzalne hasło. zamień to na ciąg jakiś krzaków, np: define('SECRET_KEY', 'fgdrehdHGFhsreshssjtjrHST'); -------------------- masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
|
|
|
|
24.6.2008 - 11:56
|
|
|
Wrzuciłam tam hasło zgodnie z sugestią, ale problem jak istniał tak istnieje;-(
|
|
|
|
24.6.2008 - 12:04
|
|
|
wywal wszystko z tamtego pliku i wklej to:
CODE <?php nic nie zmieniaj (tylko hasło oczywiście define('DB_NAME', 'thinkersteam_1'); define('DB_USER', 'thinkersteam_1'); define('DB_PASSWORD', 'mojehaslo'); define('DB_HOST', 'sql.thinkersteam.nazwa.pl:3306'); define('DB_CHARSET', 'utf8'); define('DB_COLLATE', ''); define('SECRET_KEY', 'GFhsreshGFhsresh'); $table_prefix = 'wp_'; define ('WPLANG', 'pl_PL'); define('ABSPATH', dirname(__FILE__).'/'); require_once(ABSPATH.'wp-settings.php'); ?> -------------------- masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
|
|
|
|
24.6.2008 - 12:20
|
|
|
Kurcze! Dzieki wielkie;-) Zadziałało... Jesteś wielki. Nie wpadłabym, by te śmieci pozostałe powyrzucać.
|
|
|
|
24.6.2008 - 22:03
|
|
|
Kurcze! Dzieki wielkie;-) Zadziałało... Jesteś wielki. Nie wpadłabym, by te śmieci pozostałe powyrzucać. Super A reinstalowałeś system czy tylko wprowadzenie tych zmian przyniosło efekt. Czy mógłby mi ktoś podesłać na maila ten felerny plik install.php bo w edytorze otwiera mi się za każdym razem bez zawijania na wiersze... i to może przez to jest ten problem. / z góry dziękuję ***@aureliuszgorski.com pozdrawiam, Aki
Powód edycji: nie podajemy adresów e-mail w postach
|
|
|
|
25.6.2008 - 12:37
|
|
|
pewnie otwierasz w notatniku i dlatego nie ma zawijania wierszy. spróbuj zainstalować sobie jEdit. Ten edytor obsługuje poprawnie pliki w formacie utf8 więc po wyedytowaniu nim powinno być wszystko ok.
Jak chcesz to daj tu w poście źródło swojego pliku config.php -------------------- masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
|
|
|
|
27.6.2008 - 23:57
|
|
|
Ten blog to wyzwanie na serwerze nazwa.pl.
Ściągnąłem podstawowego wordpressa.org i edytowałem przez notepad++ Dalej te same błędy wyskakują. O błęd. |
|
|
|
29.6.2008 - 11:30
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 4 294 |
Ten blog to wyzwanie na serwerze nazwa.pl. Ściągnąłem podstawowego wordpressa.org i edytowałem przez notepad++ Dalej te same błędy wyskakują. O błęd. Specjalnie się zarejestrowałem aby odpisać na ten wątek Zainstalowanie bloga nie jest problemem. Jeśli kodowanie pliku masz UTF-8 podejrzewam że dodany masz na początku pliku tzw. BOM. Zdaża się że nie widać tego na stronie. Korzystając np z wersji testowej programu Adobe Dreamveawer, przechodzisz w podgląd strony, dalej prawym i wybierasz Page Properties - Title Encoding i odptaszkowujesz "include Unicode Signature (BOM)". Zapisujesz wrzucasz na serwer i na 99% problem zniknie. |
|
|
|
12.8.2008 - 20:23
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 1 Nr: 4 493 |
Ten blog to wyzwanie na serwerze nazwa.pl. Ściągnąłem podstawowego wordpressa.org i edytowałem przez notepad++ Dalej te same błędy wyskakują. O błęd. Specjalnie się zarejestrowałem aby odpisać na ten wątek Zainstalowanie bloga nie jest problemem. Jeśli kodowanie pliku masz UTF-8 podejrzewam że dodany masz na początku pliku tzw. BOM. Zdaża się że nie widać tego na stronie. Korzystając np z wersji testowej programu Adobe Dreamveawer, przechodzisz w podgląd strony, dalej prawym i wybierasz Page Properties - Title Encoding i odptaszkowujesz "include Unicode Signature (BOM)". Zapisujesz wrzucasz na serwer i na 99% problem zniknie. Witam! zrobilem dokladnie tak jak polecacie, tzn. sciagnalem wordpress z angielskiej strony, wypelnilem plik wp-config.php tak jak wydaje mi się powinno być dobrze: <?php define('DB_NAME', 'rentierzy'); define('DB_USER', 'rentierzy'); define('DB_PASSWORD', 'mojehaslo'); define('DB_HOST', 'sql.rentierzy.nazwa.pl:3305'); define('DB_CHARSET', 'utf8'); define('DB_COLLATE', ''); define('SECRET_KEY', 'KeszkeRebeszke'); $table_prefix = 'wp_'; define ('WPLANG', 'pl_PL'); define('ABSPATH', dirname(__FILE__).'/'); require_once(ABSPATH.'wp-settings.php'); ?> wszedłem na strone http://www.rentierzy.nazwa.pl/wp-admin/instal.php zarejestrowalem się, zapisałem haslo itd., a po próbie zalogowania się na admina wyskoczyło: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/rentierzy/ftp/wp-config.php:1) in /home/rentierzy/ftp/wp-login.php on line 260 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/rentierzy/ftp/wp-config.php:1) in /home/rentierzy/ftp/wp-login.php on line 272 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/rentierzy/ftp/wp-config.php:1) in /home/rentierzy/ftp/wp-includes/pluggable.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/rentierzy/ftp/wp-config.php:1) in /home/rentierzy/ftp/wp-includes/pluggable.php on line 596 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/rentierzy/ftp/wp-config.php:1) in /home/rentierzy/ftp/wp-includes/pluggable.php on line 597 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/rentierzy/ftp/wp-config.php:1) in /home/rentierzy/ftp/wp-includes/pluggable.php on line 770 a w przy próbie wejscia na strone www.rentierzy.com pokazuje się Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/rentierzy/ftp/wp-config.php:1) in /home/rentierzy/ftp/wp-includes/pluggable.php on line 770 czy ktoś wie o co chodzi? Przeczytalem wszystko na tym forum, na stronie wordpress.org, na youtube i cos jeszcze z google. Pomocy jedyne czego jeszcze nie zrobilem to "odptaszkowanie" "include Unicode Signature (BOM)" w Adobe Dreamweaver EDIT: O godzinie 24:00 odpalilem Adobe Dreamweaver odznaczylem BOM i wszystko prądzi. POZDROWIENIA! Ten post edytował marqsz 12.8.2008 - 23:26 |
|
|
|
25.8.2008 - 13:53
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 5 Nr: 2 468 |
Mialem te same problemy, ale dzieki Waszym radom, wszystkie udalo sie rozwiazac.
Dzieki i pozdrawiam -------------------- Pozdrawiam i zapraszam:
Ebooki, eksiążki, audiobooki - Poszerzaj swoje horyzonty! E-prasa, ebooki, e-podręczniki - Kupuj prasę bez wychodzenia z domu |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6 01 09 - 22:17 |