Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
16.6.2007 - 12:26
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 2 642 |
Witam!
Wrzucilem pliki spolsczzenia do utworzonego przezemnie folderu languages w includes. co teraz? bo blog nie jest po polsku ;/ moja wersja to 2.2 i wrzucilem pliki spolszczenia z tego tematu: http://www.wordpress.org.pl/Tlumaczenie-do-WP-22-t2123.html pozdrawiam |
|
|
|
17.6.2007 - 13:32
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
Bo blog nie będzie po polsku - po polsku będzie tylko Panel Admina co jest jasno i wyraźnie napisane w temacie dot. spolszczenia, który jest przypięty na samej górze!
-------------------- |
|
|
|
17.6.2007 - 22:53
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 2 642 |
Niestety panel admina również nie jest po polsku
|
|
|
|
04.7.2007 - 14:47
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 5 Nr: 2 724 |
Witam serdecznie.
Ja mam podobny problem. Zainstalowałam WP, pliki tłumaczenima panela administracji również wrzuciłam tak jak było napisane by to zrobić jednak kiedy loguje się do niego to nadal PA jest w języku angielskim. Nie wiem co jest tego przyczyną i jak to zmienić. Dodam jeszcze, że strona utworzona została na serwerze www.boo.pl. Będę wdzięczna za pomoc. Z góry dziękuję. |
|
|
|
04.7.2007 - 18:35
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
a wyedytowaliście plik config.php
w linii define language należy wpisać pl_PL -------------------- |
|
|
|
04.7.2007 - 19:38
|
|
a wyedytowaliście plik config.php w linii define language należy wpisać pl_PL Tak. Zmieniłam nazwe pliku na pl.mo i pl.po i odpowiednio zmieniłam w pliku config linijke dotyczącą języka. I zero reakcji. Ani polskiego PA ani żadnego błędu. Stąd moje pytanie: co może być nie tak? |
|
|
|
04.7.2007 - 21:02
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
plik ma się nazywać pl_PL.mo i tylko ten plik wystarczy wrzucić
-------------------- |
|
|
|
04.7.2007 - 22:51
|
|
Nie działa. Już całkiem nie wiem w czym rzecz.
W katalogu /wp-content/ tworze katalog /languages/ tam kopiuje pliki pl_PL.mo i pl_PL.po W pliku wp-config.php zmieniam wiersz define ('WPLANG', ''); na define ('WPLANG', 'pl_PL'); I nic. Nic nie działa panel admina jest ciągle w języku angielskim. ja już nic nie rozumiem |
|
|
|
04.7.2007 - 23:09
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 100 Nr: 713 |
W katalogu /wp-content/ tworze katalog /languages/ Przeczytaj post do które link podał Fanatyk. -------------------- |
|
|
|
04.7.2007 - 23:19
|
|
że niby do folderu /wp-includes/ ?
To samo. Już i tak próbowałam. A druga sprawa: czemu w pliku config.php jest napisane CYTAT // chosen language must be installed to wp-content/languages. ?
// For example, install de.mo to wp-content/languages and set WPLANG to 'de' // to enable German language support. Ten post edytował HEMAN01 04.7.2007 - 23:24 |
|
|
|
05.7.2007 - 00:29
|
|
U mnie jest wp-includes, ale to w sumie config z serii 1.5. Pobrałem ostatnią wersję WP i rzeczywiście, jasno stoi, że w wp-content tworzy się katalog z plikami językowymi (zwracam honor).
W każdym razie pobrałem pl_PL.mo/po, wrzuciłem do katalogu languages, odhashowałem i ustawiłem define ('WPLANG', 'pl_PL'); i działa niezależnie czy pliki językowe znajdują się w wp-includes, czy w wp-content (angielski brzmi bardziej naturalnie Nie sądze też, abyś miała zakomentowane w configu define, bo standardowo nie jest. Nie wiem co poradzić, może to jakiś "czeski" błąd i wpisujesz gdzieś PL_pl lub pl_Pl zamiast pl_PL, albo edytujesz wp-config-sample.php zamiast wp-config.php -------------------- |
|
|
|
05.7.2007 - 00:38
|
|
Ok, pogrzebałem chwilę i jeszcze jedna rzecz jest. Katalog languages musi mieć uprawnienia do wykonania (+x) dla wszystkich.
ps. Post pod postem, bo przycisk 'Edytuj' coś nie działa pod Operą :/ -------------------- |
|
|
|
06.7.2007 - 12:35
|
|
Ok, pogrzebałem chwilę i jeszcze jedna rzecz jest. Katalog languages musi mieć uprawnienia do wykonania (+x) dla wszystkich. Co do literówek. Nie ma ich (raczej na sto procent) zresztą... dla pewności na końcu postu jeszcze raz skopiuje fragment kodu pliku config.php . Co do uprawnień. Mam prośbę: możesz mi napisać jak to powinno wyglądać w formie liczbowej? 755? 644? Będę wdzięczna. Ja mam 755 ustawione a dla plików 644 CYTAT define ('WPLANG', 'pl_PL'); |
|
|
|
20.7.2007 - 14:28
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 495 |
Witam,
mam podobny problem w jednym przypadku. Próbuję sprawić, by wordpress przemówił do mnie po polsku i nic z tego nie wychodzi. Robię to (w sensie: stawiam nowego bloga) po raz dziesiąty (co najmniej) i nigdy nie miałem problemów - aż do teraz, gdy próbuję uruchomić to na serwerze forall.pl. Wordpres w wersji 2.2.1, pliki polskie od Kuby SnowDoga. Ładuję katalog Languages zarówno do /wp-includes/ (jak do tej pory to robiłem i doskonale działało) jak i do /wp-content/ i nic - dalej mam panel po angielsku. Zmieniałem nazwy plików z "pl_PL" na "pl" zmieniałem w co trzeba w pliku "wp-config.php", wszystko to bez skutku. Czy komuś udało sie dociec przyczyny i rozwiązać ten problem? Zapewne jak kilku innych będę zobowiązany. Ten post edytował Bielack 20.7.2007 - 14:31 |
|
|
|
26.7.2007 - 15:01
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 16 Nr: 286 |
... na serwerze forall.pl... Na tym serwerze chyba nikomu nie udało się uruchomić spolszczenia PaneluAdmina (ze mną włącznie) ;>. Nawet po włączeniu wszystkich opcji w 3MPanelu nic nie rusza KOD .Dane serwera
Wersja PHP 5.2.2 Wersja MySQL 5.0.41 System Linux Backend s1.forall.pl Wersja kernela 2.6.21.3 Architektura x86_64 ForAll.pl Platform 2.55 Wersja 3MPanel 1.88 Ten post edytował Morf 26.7.2007 - 15:07 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22 11 08 - 07:20 |