Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
05.2.2007 - 17:14
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 2 215 |
Zainstalowałem nowego wordpres'a 2.1 i mam kłopot. Nie widzę możliwości przełączenia pomiędzy edytorem html / wyswig. Miał być gdzieś panel? do przełączania ale nie widzę. Brakuje zakładek Visual i Code oraz ikon pod nimi.
Ten post edytował maciekstel 05.2.2007 - 19:52 |
|
|
|
06.2.2007 - 10:13
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
W opcjach ogólnych i w opcjach konta masz aktywowany edytor WYSIWYG?
-------------------- |
|
|
|
06.2.2007 - 15:09
|
|
|
W opcjach ogólnych i w opcjach konta masz aktywowany edytor WYSIWYG? Jeżeli w opcjach konta mam zaznaczoną opcję "Use the visual editor when writing" to tedy jest jak na screenie powyżej. Jeżeli natomiast odznaczę tę opcję to pojawia się edytor html wraz z wszystkimi "ikonkami". A w wordpressie 2.1 nie widzę opcji konfiguracji / wyboru edytora w opcjach ogólnych. A z tego co wyczytałem miała być łatwa możliwość przełączania trybów html / wyswig. |
|
|
|
14.2.2007 - 23:17
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 593 |
U mnie to samo. ;]
|
|
|
|
15.2.2007 - 02:07
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 100 Nr: 713 |
A macie włączoną obsługę javascript? A może coś blokuje skrypty?
-------------------- |
|
|
|
15.2.2007 - 09:27
|
|
|
No rzeczywiście, w IE7 widać wszystkie opcje edytora, zaś w FF 2.0.0.1 nie, chociaż obsługę Javy mam włączoną.
Jakaś idea? |
|
|
|
15.2.2007 - 17:18
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 7 Nr: 2 239 |
-------------------- |
|
|
|
15.2.2007 - 19:39
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 100 Nr: 713 |
miery: nie Java, a javascript!
uel: sprawdzałeś pod inną przeglądarka? Jeżeli tak samo, to pewny jesteś, że masz wszystkie pliki WP i wszystkie od używanej wersji? W konsoli błędów przeglądarki nie występują jakieś błędy? Zakładam, że obsługę javascript masz włączoną. -------------------- |
|
|
|
15.2.2007 - 20:40
|
|
#wallace
faktycznie, pod operą wysiwyg działa, no ale jeśli tak to o co chodzi, w Firefoksie przez małą chwile widze zawartość ( np edytowanego ) postu i nagle znika do takiej postaci ze screena, z drugiej strony problemu nie ma przy edycji stron, bardzo ciekawe... -------------------- |
|
|
|
15.2.2007 - 21:02
|
|
|
A macie włączoną obsługę JavaScript? A może coś blokuje skrypty? Używam FireFoxa 2.0.0.1. Mam włączone Java i Java Script. Nigdy wcześniej nie miałem problemów z Wordpress'em. W wersji 2.0 działa bez zarzutów zarówna edytor wyswig jak i code. Aha i instalowałem czystą wersję wordpress 2.1 na czystej bazie danych jak i wcześniejsze wersje beta. I zawsze taki sam problem z edytorem jak napisałem w pierwszym poście. |
|
|
|
17.2.2007 - 14:38
|
|
|
Sprawdziłem u brata na komputerze, edytor się wyświetla, zaś u mnie jest tylko kilka opcji.
Wersja przeglądarki ta sama, ten sam system operacyjny. |
|
|
|
17.2.2007 - 17:14
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
Inny antywirus lub konfiguracja przeglądarki...
-------------------- |
|
|
|
17.2.2007 - 21:10
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 48 Nr: 284 |
U mnie to samo. Nie działa na niczym ten wysiwyg. Wyłączam firewalla, który potencjalnie mógłby blokować takie rzeczy i ciągle to samo. Ustawienia Firefoxa są OK, na IE nie działa, na Operze nie działa również
Nie żeby mi zależało na nim, bo nie używam, ale chciałbym tak z ciekawości to naprawić. Może jak kiedyś koleżanka będzie publikowała coś u mnie to skorzysta z niego... Edit Wogóle coś pieprzy się jak edytor próbuje włączyć. W zarządzaniu wyglądem skórka się wyłącza całkiem jak tylko wezmę na stronę z edytorem włączonym. Trudno. Wyłączam go na zawsze Edit Zaobserwowałem ciekawą rzecz. Spróbujcie wywalić wszystkie themy swoje i zostawić tylko default. Teraz spróbujcie dodać stronę z użyciem edytora WYSIWYG. Działa? Coś może skórka ma do tego, bo u mnie działa właśnie na domyślnej skórce Ten post edytował koras 17.2.2007 - 23:28 -------------------- |
|
|
|
18.2.2007 - 17:53
|
|
#koras
u mnie wysiwyg działa w Operze i wszystkich innych przeglądarkach tylko nie w Firefoksie. więc raczej skórka nie ma z tym nic wspólnego choć oczywiście zależy to od konkretnego przypadku. -------------------- |
|
|
|
19.2.2007 - 10:21
|
|
|
zaskakujące ale włączam dziś WP, pisze notkę i mam wszystkie opcje edytora
cud? |
|
|