WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Przeglądarki
Kuba
post 14.1.2006 - 19:53
Post #1

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 4

CYTAT(Piotrek @ Jan 14 2006, 04:52 PM)
To nieco zmienia postać rzeczy smile.gif. Jednak dopóki nie będzie to działało w Maxthonie (opartym o IE) nie będę korzystał. Dla jednego plugina nie będę przeglądarki zmieniał...
*

Nie chcę tu robić offtopicowej dyskusji na temat wyższości przęglądarek, jednak jak widzisz możesz się nie doczekać, że będzie IE7 to obsługiwało, czy też twórcy Maxthona zrobią nakładkę na IE7 wink.gif. Korzystałem kiedyś z tej przeglądarki, ale jeszcze za czasów, gdy nazywała się MyIE2 i przeszedłem na Firefoxa. Tak w ogóle zapraszam Cię do tematu Performancing for Firefox wink.gif.

Ten post edytował Kuba 14.1.2006 - 19:54

--------------------
:: user posted image Jabber wszystko wchłonie. To tylko kwestia czasu.
| user posted image Jabber | user posted image Konnekt | user posted image wiadomosc.info |
Go to the top of the page

+Quote Post
Fanatyk
post 14.1.2006 - 22:45
Post #2

Administrator

Grupa: Administrator

Nr: 1

Ja niedawno zamieniłem Operę na FireFoxa i stwierdzam że działa jakoś sprawniej, ale ta wtyczka to (imo) zbędny bajer wink.gif

--------------------

+Quote Post
Kuba
post 15.1.2006 - 00:08
Post #3

aktywność:

Nr: 4

Mój post został wydzielony z innego wątku, ale tak na prawdę to mi się zdaje, że na tym forum nie potrzeba takiej dyskusji. Każdy kto ma WordPressa wie co to standardy, wie o wadach Internet Explorer. Chyba, że temat ma służyc do pisania jakiej przeglądarki uzywamy, bo można przecież zrobić by forum po prostu pokazywało ikonę przeglądarki z jakiej napisaliśmy post.

Mozna wspomnieć o przeglądarce Flock, która była okreslana mianem przeglądarki dla blogujących, była na nią mania co można było zauważyć na joggerze, jednak wiekszość jak sądze powróciła do "swoich dobrych" przeglądarek. Mi do gustu nie przypadła.

Co ja polecam? Firefoxa. Szczególnie po wydaniu wersji 1.5, przy której pracuje się milej niż z poprzednimi wersjami. Szybkośc znacznie wzrosła, wydajność również.
Fanatyk: Zdziwiłeś mnie, bo byłeś wielkim fanatykiem Opery ;].

Jeżeli ma być tu jakaś dyskusja, to niech będzie, byleby nie chwalenie czego używamy wink.gif.

--------------------
:: user posted image Jabber wszystko wchłonie. To tylko kwestia czasu.
| user posted image Jabber | user posted image Konnekt | user posted image wiadomosc.info |

+Quote Post
Fanatyk
post 15.1.2006 - 14:16
Post #4

Administrator

Byłem jezyk3.gif Nadal bgrakuje mi pewnych jej rozwiązań w FF wink.gif
Ale FF szybciej mi chodzi smile.gif

--------------------

+Quote Post
blinkkin
post 08.4.2006 - 13:22
Post #5

aktywność:
**

Nr: 449

Opera. Czemu: głównie wygoda użytkowania .

btw. Swego czasu wszystkim zagorzałym teoretykom głoszącym tezy większego bezpieczeństwa Firefoxa w porównaniu do IE wysyłałem odnośnik do strony: http://www.addict3d.org/index.php?page=vie...e=news&ID=10660.

--------------------
Im większe kłamstwo, tym ludzie łatwiej w nie uwierzą.

+Quote Post
joszko
post 08.4.2006 - 16:16
Post #6

aktywność:
*

Nr: 423

CYTAT(blinkkin @ 08.4.2006 - 14:22)
btw. Swego czasu wszystkim zagorzałym teoretykom głoszącym tezy większego bezpieczeństwa Firefoxa w porównaniu do IE wysyłałem odnośnik do strony: http://www.addict3d.org/index.php?page=vie...e=news&ID=10660.
*

Date: 20.09.05

pewnie od czasu publikacji tego artykułu wiele błędów zostało poprawionych (i po jednej i po drugiej stronie)

+Quote Post
darkjasiek
post 18.5.2006 - 18:39
Post #7

aktywność:
*

Nr: 622

używam firefoxa i opery czasem... oraz IE żeby zobaczyć jak strona będzie wyglądac u 70 % polskich userów wink.gif

+Quote Post
pater
post 15.6.2006 - 19:53
Post #8

aktywność:
*

Nr: 151

Ja używam avant browsera który jest na enginie IE i firefoxa w Linuxie a że częsciej pracuje na linuxie to foxik to moja ulubiona przeglądarka.

+Quote Post
Lanooz
post 23.6.2006 - 21:50
Post #9

aktywność:
**

Nr: 737

Ja z kolei używam Firefoxa. Na dysku posiadam też Operę jak również Netscape'a. Czasami zmieniam przegladarki co jakis okres. No i warto mieć je żeby posprawdzać jak co wygląda gdzie smile.gif
No i IE, które zapuściło korzenie w windowsie. Tylko do podglądu strony

--------------------

+Quote Post
west28
post 24.6.2006 - 12:54
Post #10

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 309

polecam w celach dydatktycznych zainstalować też IE 7. Przeglądarka zachowuje się zupełnie inaczej niż poprzednik. Warto przygotować stronę na jego nadejście wink.gif

--------------------

+Quote Post
Lanooz
post 24.6.2006 - 15:57
Post #11

aktywność:
**

Nr: 737

Słyszałam, że już w IE7 wykryto jakieś błędy bezpieczeństwa. Nie wiem jakie ale są wink.gif

--------------------

+Quote Post
Vesper
post 26.1.2007 - 15:57
Post #12

aktywność:
*

Nr: 2 092

Poszukajcie sobie czegoś o Kameleonie wink.gif Przekonałem do niego znajomą, zagorzałą miłośniczkę Opery, której podszedł, mimo że jest na gecko, czyli ma dużo wspólnego z FF (którego ona znów za kobylastość nie lubi wink.gif). Bardzo szybko się ładuje, pozostaje tylko poczekać na kolejne update'y, bo jak na razie wolę jednak mojego sprawdzonego i zmodowanego dość poważnie liska.

--------------------
http://www.hard-wired.info: przyszłość w wersji BETA

+Quote Post
Fanatyk
post 26.1.2007 - 17:30
Post #13

Administrator

Ja czekam na aktualizację FLOCKa, która pozwoli wyświetlać zakładki w bocznym menu bo ostatnio tebo jakoś chyba nie było. I tylko patrzeć jak się przesiądę na F. z FF smile.gif

--------------------

+Quote Post
l00ser
post 18.3.2007 - 20:19
Post #14

aktywność:
**

Nr: 2 116

2 lata używania Opery i przeszedłem na FF 1,5 ale zaktualizowałem do 2.0 ponieważ nie dało się przełączać edytora WYSIWYG na code.
Jestem zadowolony z przejścia z Opery.

--------------------
l00ser.webd.pl

+Quote Post
Informatyk
post 16.4.2007 - 15:06
Post #15

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 394

Na swoim komputerze mam zainstalowanych kilka przeglądarek (m.in. Konquerour, Firefox 1.5, FF 2.0.1, Opera 9, IE 6, Mahthon, Avant Browser...). Osobiście najbardziej cenię Firefoxa. BTW napisałem obszerne artykuły nt. Opery oraz FF (ale linka chyba nie podam, żeby nie było że reklama jezyk3.gif )

--------------------

+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 29 08 08 - 23:58
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów