Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
23.10.2008 - 19:33
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 10 Nr: 3 304 |
właśnie walczę z prawidłowym wyświetlaniem skryptów AdKontekst w menu. wklejenie otrzymanego skryptu skutkuje wyświetlaniem go 'obok' kolumny, w której ma się pojawić. Tzn. wstawiony do lewego menu, wyświetla reklamy pod treścią postu; wklejony do treści strony wyświetla się pod prawym menu, a wklejony do prawego menu 'rozszerza' stronę i wyświetla sie zupełnie z boku.
Zasadniczo w treść skryptu nie można ingerować, czy więc jest jakaś metoda by go właściwie wypozycjonować? (Ze skryptami AdSense czy mBanku nie mam takich problemów i wyświetlają się poprawnie.) Ktoś już przećwiczył temat? -------------------- --
Zdravím Vás st.ark |
|
|
|
24.10.2008 - 12:09
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 394 Nr: 2 655 |
Zasadniczo w treść skryptu nie można ingerować nie rozumiem... możesz przecież otworzyć szablon w edytorze i ręcznie wkleić tam kod.możesz podać linka do bloga? -------------------- masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
|
|
|
|
24.10.2008 - 12:18
|
|
Zasadniczo w treść skryptu nie można ingerować nie rozumiem... możesz przecież otworzyć szablon w edytorze i ręcznie wkleić tam kod.możesz podać linka do bloga? owszem, mogę wstawić bezpośrednio w szablon strony i, jak napisałem, "wklejony do treści strony wyświetla się pod prawym menu". Najbardziej zależy mi na umieszczeniu go w prawym menu, a tam muszę go pomieścić pomiędzy widgetami czyli wrzucić jako widget.. Jednak gdybyś mógł doradzić jak zrobić by wyświetlał się nawet centralnie pod postem (wrzucony w treść szablonu 'single.php'), to również będę wdzięczny ;] adres bloga: www.trystero.pl (później usunę linka) -------------------- --
Zdravím Vás st.ark |
|
|
|
24.10.2008 - 14:10
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 394 Nr: 2 655 |
jak chcesz pod postem to możesz po kodzie <?php } edit_post_link('Edit this entry','','.'); ?> (który wyświetla adminowi link do edycji). Możesz też przed <?php comments_template(); ?> ale to też zależy jak masz poustawiane kontenery <div>
Generalnie popróbuj wkleić w różnych miejscach a jakby był jakiś problem z ustaleniem położenia to daj linka do podstrony na której to jest to pomognę Ten post edytował marcinpl87 24.10.2008 - 14:10 -------------------- masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
|
|
|
|
24.10.2008 - 14:54
|
|
jak chcesz pod postem to możesz po kodzie <?php } edit_post_link('Edit this entry','','.'); ?> (który wyświetla adminowi link do edycji). Możesz też przed <?php comments_template(); ?> ale to też zależy jak masz poustawiane kontenery <div> Generalnie popróbuj wkleić w różnych miejscach a jakby był jakiś problem z ustaleniem położenia to daj linka do podstrony na której to jest to pomognę nie rozumiemy się. znalazłem miejsce, w którym chcę umieścić tę reklamę. Obecnie znajduje się tam inna reklama (na końcu posta, przed komentarzami). Ale wstawienie kodu adKontekst w to samo miejsce szablonu strony 'single.php' skutkuje wyświetlaniem reklamy obok właściwego miejsca, czyli w tym przypadku, pod prawym menu. Kiedy wstawiam skrypt do menu lewego, wyświetla go pod postem, a kiedy wstawiam do prawego, to poszerza stronę i wyświetla obok prawego. Umieszczane w tych samych miejscach skrypty innych reklamodawców wyświetlane są poprawnie. Czyli problem musi być w skrypcie AdKontekst. -------------------- --
Zdravím Vás st.ark |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7 01 09 - 00:10 |