( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
02.2.2010 - 20:09
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 27 Nr: 7 443 |
Prowadzę dwie strony.
Obie są na tym samym serwerze ale w osobnych folderach, jedna w wordpress, a druga w cinema. Serwer wykupiłem w Nazwa.pl Pierwsza strona ma wykupioną domenę w home.pl a druga w nazwa.pl Pierwsza strona ładuje się po wpisaniu adresu, czyli kpenzo.pl jednak po przejściu na dowolną podstronę adres zmienia się na oryginalny adres folderu z wordpressem :/ Druga strona dla odmiany po wejściu na nią nie zmienia adresu mimo wejścia na którąkolwiek podstronę, wciąż pozostaje adres domeny czyli mojagrafika.com.pl Napisałem do nazwa.pl pytanie czy wiedzą o co chodzi i co z tym zrobić. Odpisali mi coś takiego: CYTAT W przypadku strony kpenzo.pl odnośniki kierujące na adresy serwera są zapisane samej aplikacji. W źródle strony ,można zobaczyć, że takie są stworzone odwołania. W przypadku domeny mojagrafika.com.pl problem może leżeć po stronie ustawionych reguł mod_rewrite ustawionych w pliku .htaccess. No fajnie...zajrzałem do tego .htaccess ale za cholerę nie wiem co tam przestawić :/ Nie bardzo wiem też o co chodzi z tym "zapisane w samej aplikacji" Oba wordpressy działają na identycznych Themsach (Aeros 1.0.8) Jakieś pomysły? Rady? plik .htaccess dla mojagrafika.com.pl wygląda tak: KOD # BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase /cinema/ RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /cinema/index.php [L] </IfModule> # END WordPress |
|
|
|
04.2.2010 - 11:30
|
|
|
dłubałem, dłubałem i jedną stronę udało mi się poprawić, ale druga mi się rozsypała :-/
kpenzo.pl zadziałało, okazało się że trzeba było w panelu admina przestawić adres wordpressa z tego na serwerze na domenę... jednak kiedy to samo zrobiłem z mojagrafika.com.pl strona się wykrzaczyła i teraz jest na niej tylko tekst i odnośniki, ale nie można wejść do panelu admina, nawet ręcznie wklepując jego adres :/ gdzie się znajduje plik konfiguracyjny odpowiadający za adres wordpressa? byłoby mi nieco łatwiej gdyby ktoś mi wreszcie coś odpowiedział... :/ |
|
|
|
09.2.2010 - 22:34
|
|
|
dobra, podłubałem w bazie mysql i mojagrafika znowu działa, ale nadal nie wiem jak przestawić plik .htaccess tak aby w pasku nawigacji było widać na której podstronie jestem...
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 9 02 12 - 05:42 |